Harta site-ului
Ajutor
Ce este probaţiunea juvenilă
Ce este probaţiunea juvenilă

Probaţiunea  juvenilă- este evaluarea  psihosocială, controlul persoanelor minore aflate în conflict cu legea penală şi resocializarea lor, adaptarea persoanelor eliberate din locurile de detenţie, pentru preîntâmpinarea săvârşirii de noi infracţiuni.
Probaţiunea juvenilă se desfăşoară luându-se cont de obligativitatea respectării interesului superior al copilului şi de scopul protecţiei temporare a acestuia aflat  în dificultate, resocializării şi reintegrării lui în comunitate.
Pedepse alternative la detenţie ce pot fi aplicate minorilor în conflict cu legea:
1. Măsuri de constrângere cu caracter educativ(art.104 Cod Penal)
2. Perioada de probaţiune  (art.90 Cod Penal)
3. Munca neremunerată în folosul comunităţii (art.67 Cod Penal), fiind aplicată persoanelor minore de la vârsta de 16 ani.
La moment, în evidenţa BP Dubăsari se află doi condamnaţi minori, cu perioadă  de probaţiune, unul fiind în vârstă de 17 ani, locuitor al s. Coşniţa, r-nul Dubăsari, condamnat de judecătoria Criuleni (sed. Dubăsari) în baza art.186 alin.2 Cod Penal  (furtul), al doilea fiind în vârstă de 16 ani din s.Ţîbuleuca, r-nul Dubăsari, localitate din stânga Nistrului, condamnat de judecătoria Străşeni (sed. Central) în baza art.187 alin.2 Cod Penal  (jaful).
 
Biroul de Probaţiune  Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ce este probaţiunea juvenilă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta